Har du ondt i lænden eller andre steder i kroppen?​

​Nogle af de hyppigste smerter, som vi danskere går rundt med, er ondt i lænden, ondt i nakken og ondt i ryggen. Det kan der være rigtig mange forskellige årsager til, men smerterne skyldes som regel enten overbelastning eller en forkert bevægelse. Uanset hvordan smerterne er opstået, er det dog vigtigt at få dem behandlet så hurtigt som muligt, så de ikke går hen og bliver til kroniske smerter.

 

Hvis du har ondt i lænden eller smerter andre steder i kroppen, så kan jeg hjælpe dig. Jeg er uddannet fysioterapeut og massør, og jeg har egen klinik i Hedehusene, som er let tilgængelig, uanset om du kommer fra Roskilde, Høje Taastrup eller andre omkringliggende områder.

Individuel smertebehandling

En behandling hos mig bliver tilpasset individuelt til dig ud fra dine smerter, din sygdomshistorie og dine behov. Det er vigtigt for mig at tilrettelægge individuelle behandlingsforløb for hver enkelt, og i min behandling har jeg et fokus på dig som et helt menneske frem for kun at se på dine smerter.

Jeg er overbevist om, at behandlingen vil få en meget større effekt, hvis den er individuelt tilpasset til dig og dit liv. Derfor gør jeg også meget ud af, at du kan føle dig tryg, og at du føler dig godt tilpas, når du besøger min klinik.

For at jeg på bedst mulig vis kan tilrettelægge en skræddersyet behandlingsplan til dig, er det vigtigt, at jeg kender til dine udfordringer og dine smerter, og at jeg ved, hvordan de påvirker dig i det daglige.

Har du ondt i lænden, nakken, ryggen eller andre steder i kroppen, så kan en behandling for eksempel bestå af:

  • ​Fysioterapi
  • ​Massage
  • ​Øvelser

​​

Jeg sætter en stor ære i altid at være motiverende, rådgivende og vejledende, men også at lytte til dig og dine behov, så jeg kan hjælpe dig af med dine smerter på bedst mulig vis.

Jeg kan behandle dig, uanset om du har ondt i:

  • ​Ryggen
  • ​Nakken
  • ​Lænden
  • Hoften
  • Halebenet
  • ​Benene

HVORFOR FÅR MAN ONDT I LÆNDEN?

​Den primære årsag til ondt i lænden er overbelastning eller en overstrækning af ledbånd eller muskelgrupper i lænderyggen. I langt de fleste tilfælde vil man i så fald opleve pludselige smerter og stivhed i forbindelse med et vrid eller løft.

Flere af dem med langvarige gener har tidligere haft skader eller belastninger, som har svækket led, muskler og knogler i ryggen. Det kan for eksempel være som følge af langvarigt og ensidigt arbejde. Herudover kan skævheder i ryggen også være med til at øge risikoen for smerter og fejlbelastninger.

​Gode råd i forbindelse med behandlingen

At have en stærk ryg uden smerter er utrolig vigtig for, at vi kan fungere i det daglige. Det gælder både i forhold til at passe vores arbejde, men også i forhold til at have overskud til familien, motion og andre aktiviteter og gøremål i det daglige. Der findes derfor en række gode råd i forbindelse med både akutte og kroniske smerter i lænden og ryggen.​

Undgå at ligge for meget i sengen

​Hvis du har ondt i lænden eller ryggen, bør du som udgangspunkt undgå at ligge for meget i din seng. Har du stærke smerter, bør du maksimalt ligge i sengen i 1-2 dage. Det skyldes, at sengeleje svækker din muskulatur og dermed forsinker din heling.

 

Genoptag dine normale aktiviteter så hurtigt som muligt

​Det er vigtigt, at du genoptager dine normale aktiviteter så tidligt som muligt – også selvom det gør ondt. Ellers kan du risikere, at ryggen bliver helt stiv, og undersøgelser viser faktisk, at jo tidligere du påbegynder dine hverdagsaktiviteter igen, desto hurtigere vil du også blive rask.

 

Træning af kroppen er vigtigt

​Når dine akutte smerter er ovre, er det vigtigt, at du påbegynder træning af din krop. Det gælder både i forhold til din kondition, samt øvelser der har til formål at styrke dine mave- og rygmuskler. Træningen sikrer en forbedret blodstrømning i dine muskler og sener, og derved får du en bedre reparationsevne. 

Book tid online til behandling af ondt i lænden, ryggen eller nakken

Har du ondt i lænden, nakken, ryggen eller et helt fjerde sted, er du altid meget velkommen til at kontakte mig eller booke en tid online til behandling.

Har du nogle spørgsmål omkring behandlingen, eller ønsker du at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig af med dine smerter, hører jeg meget gerne fra dig. Du kan enten ringe til mig på telefon 51 34 21 57, eller du kan skrive til min e-mail heidelbachfysioterapi@gmail.com.

Samarbejdspartnere​

Følg os på Facebook

​Heidelbach fysioterapi

Tlf.: 51 34 21 57
E-mail: heidelbachfysioterapi@gmail.com